США переслідуватимуть ПВК «Вагнер» всіма доступними способами - Держдеп

Уряд Сполучених Штатів має намір докласти всіх можливих зусиль для того, щоби протистояти руйнівній активності російської ПВК «Вагнер» як в Україні, так і в інших країнах.

Про це у понеділок під час пресбрифінгу в Вашингтоні заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми використовуватимемо всі відповідні інструменти для переслідування групи «Вагнера», щоби протистояти її дестабілізуючим діям, її дестабілізуючому впливу як в українському контексті, так і в ширшому», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Штати визнають ПВК «Вагнер» як транснаціональну злочинну організацію – Білий дім

Речник зовнішньополітичного відомства також наголосив, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами переслідуватимуть також всіх, хто допомагає росії в її агресії, у тому числі шляхом постачання зброї та обладнання членам приватної військової компанії.

Прайс нагадав, що минулого тижня уряд США визнав «Вагнер» транснаціональною злочинною організацією та оприлюднив докази передачі озброєнню цьому угрупованню з боку Північної Кореї.

Читайте також: Штати надали Радбезу ООН докази завезення зброї з Північної Кореї в росію

У цьому контексті він зазначив, Вашингтон працює з іншими країнами, щоби унеможливити потоки зброї з КНДР.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Білий дім заявив, що впродовж ближчих днів має намір запровадити нові санкції проти ПВК «Вагнер», яка зараз веде бойові дії на території України.