Єрмак вважає, що формула миру має зацікавити Китай

Україна сподівається, що Китай проявить інтерес до запропонованої Президентом Зеленським Формули миру, яка містить, щонайменше, два пункти, що є важливими для Пекіна.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у ході свого онлайн-виступу у четвер на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

"Ми сподівалися та сподіваємося, що ця ситуація зміниться (у позиції Китаю щодо війни рф проти України – ред.). Ми бачимо можливість. І, передусім, ми бачимо цю можливість через Формулу миру, запропоновану Президентом Зеленським. Оскільки, як мінімум, є два пункти, як ми знаємо, є дуже важливими для Китаю", - сказав він.

Єрмак висловив сподівання, що Китай "дуже серйозно погляне на ці наші пропозиції та, можливо, побачить свою участь чи й лідерство щодо деяких пунктів".

Окремо він вказав на те, що у Давосі Перша леді Олена Зеленська передала документ з українською Формулою миру присутнім на форумі світовим лідерам, включаючи високопоставленого представника КНР.

"Ми чекаємо на реакцію Китаю", - додав Єрмак.

Читайте також: Джапарова в ООН: Закликаємо всі відповідальні держави підтримати українську формулу миру

Як повідомлялося, у листопаді 2022 року Президент України Володимир Зеленський презентував Українську формулу миру. Зокрема, йдеться про забезпечення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Під час свого онлайн-звернення до учасників Всесвітнього економічного форуму у середу Президент України закликав світ до швидкої реалізації Формули миру.