Штати дотримуватимуться обіцянки давати Україні те, чого вона потребує – Білий дім

Президент Байден має намір виконувати обіцянку, яку він дав Президенту Зеленському, що Сполучені Штати надалі забезпечуватимуть Україну всім необхідним для самозахисту, в тому числі, системами ППО для захисту від російських ракет.

Про це заявила у вівторок речниця Білого дому Карін Жан П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати надалі забезпечуватимуть Україну тим, що їй потрібно для її самозахисту»,- підкреслила представниця адміністрації США під час пресбрифінгу в Білому домі.

Читайте також: Конгрес США зберігає переважну більшість на підтримку України – сенатор Кунс

Вона наголосила, що це пообіцяв особисто президент Джо Байден під час недавньої зустрічі з Володимиром Зеленським у Вашингтоні, додавши, що це передбачає, в тому числі системи протиповітряної оборони.

«Разом із нашими союзниками й партнерами ми продовжимо наші зусилля, щоби притягти російські сили до відповідальності за звірства, які вони спричинили, а також за воєнні злочини»,- додала Жан-П’єр.

Читайте також: Штати за 10 тижнів підготують наших офіцерів для управління Patriot – Резніков

Вона також зауважила, що росія у своїх спробах зламати волю українців «недооцінює силу, мужність і рішучість українського народу».

Як повідомляв Укрінформ, 14 січня російська ракета влучила в будинок у Дніпрі, внаслідок чого зруйновано 236 квартир, понад 400 людей залишились без житла. Пошуково-рятувальні роботи виявили 45 загиблих, у тому числі, шістьох дітей. Щонайменше, 79 осіб отримали поранення, 28 постраждалих перебувають у лікарнях, десятеро з них у важкому стані.

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що всі причетні до обстрілу будуть знайдені та притягнуті до відповідальності.