Розмінування України: до роботи постійно залучені близько тисячі піротехніків ДСНС

В Україні до робіт із розмінування територій залучені майже 1000 піротехніків Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це у телемарафоні "Єдині новини" повідомив начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування ДСНС Сергій Рева, передає кореспондент Укрінформу.

Наразі заходи з розмінування в Україні виконують підрозділи ДСНС, Нацполіції, ЗСУ, Державної спецслужби транспорту, а також неурядові іноземні організації та вітчизняні оператори протимінної діяльності.

“На сьогодні у ДСНС майже 1000 піротехніків постійно залучаються до виконання робіт з розмінування, щоб убезпечити наших громадян від тих ризиків, які можуть нести вибухонебезпечні предмети”, - сказав Рева.

Читайте також: росія створила в Україні найбільше у світі мінне поле – Шмигаль

За його словами, під час виконання завдань з розмінування у різних областях загинули 12 саперів.

У контексті посівної кампанії 2023 року Рева поінформував, що рятувальники вже звертаються до обласних адміністрацій, аби вони опрацювали це питання з аграріями. Слід визначити пріоритетність сільськогосподарських полів, які необхідно розмінувати насамперед.

“Тобто, якщо є поля, які потрібно першочергово розмінувати - звичайно, що ми будемо це робити, аби економіка держави розвивалася, й аграрії могли працювати”, - заявив представник ДСНС.

Читайте також: Відновлення АПК до довоєнних показників триватиме 2-3 роки - Мінагрополітики

Як повідомлялося, очільник ДСНС Сергій Крук у коментарі Укрінформу заявив, що загалом для роботи піротехніків потрібно 200 спецавтомобілів різного призначення.

Фото: ДСНС