рф стягує до білорусі свій «металобрухт», загроза вторгнення малоймовірна – генерал Павлюк

російська федерація стягує до білорусі свій "металобрухт", але загроза вторгнення в Україну з півночі є малоймовірнлю.

Як передає Укрінформ, про це командувач угруповання сил та засобів оборони Києва Олександр Павлюк заявив у Телеграмі.

"Військово-промисловий комплекс рф не має достатніх спроможностей, щоб провести розконсервацію ОВТ. Тому противник стягує свій металобрухт на білоруському напрямку", - зазначив Павлюк.

За даними Генерального штабу ЗСУ, значна кількість озброєння та військової техніки, що прибуває до білорусі з рф для навчання особового складу ворога, знята з довготривалого зберігання. Для її відновлення потрібен час, а також значні сили та засоби.

За словами Павлюка, відомо, що до робіт по відновленню військової техніки, що прибула з росії, залучаються білоруські військовослужбовці.

Він наголосив, що Сили оборони уважно стежать за переміщеннями ворога, а також відслідковують потенційні загрози, які можуть бути пов‘язані зі спільними льотними навчаннями сил рф та білорусі з 16 січня по 1 лютого.

Читайте також: До білорусі прибула авіація рф, офіційно - для «спільних навчань»

"Ми знаємо, де ворог розміщує особовий склад та техніку. Ми готові до різних сценаріїв, але загроза вторгнення зі сторони білорусі, на сьогодні, залишається малоймовірною", - зауважив Павлюк.

Як повідомляв Укрінформ, речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив, що ситуація на українсько-білоруському кордоні контрольована. Водночас рф та білорусь спільними військовими навчаннями постійно загострюють її, аби Україна тримала тут сили і засоби, які можна було б перекинути на більш важливі ділянки фронту.