рф звинувачуватиме Україну у терактах, які планує на Різдво – Верещук

росіяни планують організувати на православне Різдво теракти в храмах на тимчасово захоплених територіях, щоб потім звинуватити в цьому Україну.

Про це віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сказала в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

«Вони хочуть вчинити теракти на подвір'ях храмів, де будуть великі скупчення людей, та звинуватити у цьому українську владу, українську армію. Ми розуміємо це, тому діємо превентивно. Ми попереджаємо наших людей та пояснюємо їм небезпеку таких дій з боку ворога. Не вірити жодному слову окупанта, за можливості, утриматися та не йти до храмів там, де обстріли, тому що окупант буде використовувати людей як об’єкт терористичних атак», - сказала Верещук.

За її словами, інформація про наміри російських загарбників вкотре вчинити підлість була отримана із розвідджерел. Віцепрем’єр-міністр закликала українців бути особливо обережними.

Раніше вона попередила українців про те, що росіяни готують теракти в храмах на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомляв Укрінформ, раніше російські пропагандистські медіа повідомили, що президент країни-терориста рф володимир путін нібито доручив ввести з 12.00 6 січня до 24.00 7 січня “режим припинення вогню” по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні.

Читайте також: На Різдво росіяни можуть влаштувати теракти у храмах на окупованих територіях — Верещук

Зі свого боку радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що для росії “тимчасове перемир’я” можливе після виходу з тимчасово окупованих територій, адже Україна не атакує чужі землі й не вбиває цивільних, а знищує виключно загарбників.

Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm із посиланням на власні джерела поінформувала про високу ймовірність підриву православних храмів Донецька та інших населених пунктів на окупованих росіянами територіях на Різдво.