Британська розвідка вказала, що може підірвати російську оборону Кремінної на Луганщині

Остаточне взяття під контроль Збройними силами України ключової траси під Кремінною могло б ще більше підірвати російську оборону міста, яке має важливе логістичне значення для рф.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Твіттері Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Як зазначається, протягом останніх п’яти днів російські та українські війська, ймовірно, вели бої за контроль над трасою Р66 на північ від міста Креміння у Луганській області, яке контролює росія.

Р66 є ключовим маршрутом постачання північної ділянки російського фронту на Донбасі з білгородської області рф.

«З жовтня українська артилерія перешкоджає його використанню, але якщо б Україні вдалося захистити маршрут, це, ймовірно, ще більше підірвало б російську оборону Кремінної», - йдеться у звіті.

Читайте також: Британський історик пророкує завершення війни до літа

Як повідомлялося, раніше розвідка Британії заявила, що обороною російських військ у районі Кремінної керує генерал євген нікіфоров, який брав участь у плануванні наступу на Київ. Зокрема, перед західним угрупуванням військ росії стоїть завдання утримати правий фланг оборони в Луганській області в районі Кремінної та Сватового, а оскільки будь-яка зі сторін війни може намагатися наступати на цій ділянці, нікіфоров бере на себе важливу оперативну роль.