рф використовує до шести аеродромів білорусі для атак по Україні — Ігнат

росія для завдання авіаударів по Україні використовує близько 40 аеродромів, з них п'ять або шість - на території білорусі.

Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

“Там щонайменше п'ять-шість основних таких аеродромів, які використовує росія для того, щоб нести певну загрозу з цього напрямку. Загалом росія використовує близько 40 летовищ для атак по Україні. Тобто, для того, щоб там розміщувалася їхня тактична авіація, їхнє авіаційне угруповання. Не лише тактична авіація, а й гелікоптери, і транспортники, і винищувачі, і бомбардувальники, і штурмовики”, - сказав Ігнат.

За його словами, росіяни з аеродромів рб не зникають. Їхні літаки знаходяться в повітряному просторі білорусі. Зокрема, від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України там літає літак, або декілька радіолокаційного виявлення А-50, які відстежують всі повітряні цілі на території України. Працює у поєднанні із літаками-ретрансляторами ІЛ-22. Є ще МіГ-31.

“Тактична авіація росіян теж постійно перебуває на аеродромах білорусі”, - додав речник Командування Повітряних сил.

Ігнат наголосив, що росіяни переміщують техніку на аеродроми білорусі залежно від завдань. Авіація є доволі мобільним динамічним родом військ, який може швидко перебазуватися.

Читайте також: Резніков оцінив можливість наступу росіян із території білорусі у зимовий період

“Сьогодні, до речі, пожвавилася авіаційна активність і на фронті в окупантів. Зрозуміло, що наші льотчики також завдають ударів. 10-15 авіаційних групових ударів здійснює щодня наша ударна авіація, винищувачі, як засоби протиповітряної оборони, прикривають наші ударні групи. Також армійська авіація сухопутних військ ефективно б'є по окупантах”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на першого заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки, генерал-лейтенанта Михайла Забродського, сили оборони України мають завдавати ударів насамперед по аеродромах базування російської ударної авіації і районах стартових позицій балістичних і крилатих ракет.