На Луганщині військові рф масово встановлюють блокпости, щоб ловити дезертирів

На Луганщині російські загарбники масово встановлюють блокпости, аби ловити своїх дезертирів, які втікають з передової.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Всередині між підрозділами кадирівців чи «лнр», «днр» чи свіжо мобілізованих немає загального порозуміння і злагодженої роботи. Але це все одно не працює на повний деструктив, бо вони бояться і розуміють, що позаду стоять заградзагони, втікати назад вони не можуть. Зараз по всій Луганській області росіяни поставили величезну кількість блокпостів. Більшість із них спрямована не на безпеку, а на те, щоб ловити дезертирів, які втікають з передової», - зазначив Гайдай.

За його словами, місцеві жителі не хочуть воювати і намагаються будь-якими способами втікати від мобілізації. Наразі не всі мають фінансову можливість дати хабар та виїхати в бік росії. Деякі люди по пів року ховаються на горищах і в підвалах, аби не йти на війну. Чоловіків на тимчасово окупованих територіях залишилося небагато.

Читайте також: Загарбники забороняють українцям виїжджати з тимчасово окупованих територій – мер Мелітополя

Гайдай додав, що наразі на напрямку Сватово-Кремінна перевагу зберігають ЗСУ, а в обороні там перебувають російські війська. У напрямку Білогорівки відбуваються постійні обстріли населеного пункту, проте ворог не може просунутися попри всі спроби.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни не дотримуються своїх обіцянок відновити підприємства окупованої Луганщини, а навпаки - грабують їх та розбирають на метал.