У ГУР заявляють, що росія отримала нову партію дронів Shahed

росія отримала нову партію іранських дронів-камікадзе Shahed, але вона менша за попередню.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Це нова партія (дронів Shahed - ред.), ми не коментуємо її кількість, але бачимо, наприклад, що під час учорашніх масованих терористичних ракетних ударів Shahed не використовувалися. Використовувалися всі інші наявні засоби, тобто все ракетне озброєння, а Shahed не було. Це нова партія, але партія порівняно з початковим масованим використанням Shahed, вочевидь, менша», - сказав Юсов.

Крім того, за його словами, українській розвідці відомо про попередні домовленості росії та Ірану щодо постачання балістичних ракет.

Читайте також: росія наразі не готова до нового повномасштабного наступу - розвідка

«Станом на сьогодні іранських балістичних ракет у росії для використання проти України ми не бачили, хоча така ймовірність існує і ця інформація відстежується. Також докладаються певні зусилля до того, щоб цей сценарій не був реалізований. Але така загроза є», - наголосив представник ГУР МО.

Як повідомлялося, 14 грудня вночі російські війська атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. Всі 13 дронів були збиті силами ППО.

Читайте також: Забродський: росія буде використовувати «Іскандери» вибірково, більше запускатиме іранських ракет

Рада міністрів ЄС із закордонних справ ухвалила постанову, яка засуджує дії Ірану із поставок зброї до росії для використання у злочинній агресивній війні проти України.