Військову і фінансову підтримку України потрібно нарощувати - президент ПА НАТО

Успіхи Збройних сил України на фронті не повинні викликати в країнах НАТО почуття самозаспокоєння, військову і фінансову підтримку Києва потрібно продовжувати і нарощувати.

Про це заявила під час онлайн-виступу на Київському безпековому форумі президент Парламентської асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Останні успіхи українських Збройних сил на полі бою не повинні викликати в нас почуття самозаспокоєння. Нам потрібно продовжувати і нарощувати надання Україні військової допомоги, розвідданих, а також фінансової підтримки, продовжувати допомогу в гуманітарній сфері і на багатьох інших фронтах, одним з яких є кіберпростір", - сказала Гарріо-Майлям.

Вона зауважила, що від західних суспільств та їхніх лідерів часто можна почути про "втому від України".

"Дозвольте мені чітко заявити, що наша рішучість непохитна, ми - з вами і будемо з вами стільки, скільки буде потрібно, аби перемогти. І надалі ми також стоятимемо з Україною, коли настане час її відбудовувати", - запевнила президент Парламентської асамблеї НАТО.

Гарріо-Майлям зазначила, що партнери наразі надають Україні ту підтримку, якої вона потребує, однак потрібно думати і про майбутнє.

"Саме тому Парламентська асамблея НАТО закликала започаткувати широку програму допомоги для відбудови Україна. Важливо, аби після закінчення війни і настання миру Україна стала більш заможною і демократичною, ніж до того", - акцентувала вона.

За словами Гарріо-Майлям, Парламентська асамблея НАТО постійно засуджувала незаконні спроби росії анексувати території України і ніколи не визнає їх.

"Ми допоможемо Україні досягти поставлених цілей і стати повноправним членом євроатлантичної спільноти... Сьогодні, коли ми відзначаємо 31-шу річницю референдуму про Незалежність України, я хочу адресувати вам такі слова: ви боретеся за свою ідентичність, свій суверенітет, за своє майбутнє і своїх дітей. Але ви також боретеся за наші спільні цінності... Ваша боротьба є справедливою, і саме тому Україна переможе. І саме тому ми стоятимемо разом з Україною, допоки вона не переможе", - заявила Гарріо-Майлям.

Читайте також: В ОБСЄ впевнені у необхідності посилити підтримку України

На завершення виступу президент ПА НАТО процитувала українською слова Кобзаря: "Борітеся - поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!"

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив на Берлінській безпековій конференції, що найкращим шляхом для забезпечення тривалого миру та безпеки в Європі та загалом у світі є посилення зусиль колективного Заходу для підтримки України у її протидії російській агресії.

Фото: nato-pa.int