росіяни можуть використовувати ракети з «недоторканного запасу» — Ігнат

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат вважає, що росіяни можуть використовувати ракети зі свого «недоторканного запасу».

Про це він сказав у ефірі телемарафону, відповідаючи на питання, чи можуть росіяни не зберігати 30% своїх ракет Х-101 та Х-555 як «недоторканний запас», а використовувати їх усі, передає кореспондент Укрінформу.

«Дивіться, як з «Іскандерами» вийшло. Вони ж до 13% дотягли, а «Іскандери» — це балістичні ракети. Саме тому вони (росіяни — ред.) пішли до Ірану просити балістику. Власне, це - підтвердження того, що вони можуть і залазити у той «запас нз», як то кажуть, і використовувати і більше (ракет — ред.) і сподіватися, що досягнуть тої терористичної мети, яку вони собі поставили», - заявив він.

Речник Повітряних сил ЗСУ окремо зазначив, що радянські ракети, на відміну від ракет Х-101, «Калібр» чи «Іскандер», неточні й не мають такої дальності застосування, як ці три типи, які він назвав.

Читайте також: У пріоритетах Повітряних сил ЗСУ отримання NASAMS і IRIS-T - Ігнат

Як повідомлялося, 23 листопада війська рф вдарили по Україні ракетами повітряного базування типу Х-101 і морського типу «Калібр». Із них 15 були збиті силами протиповітряної оборони в зоні відповідальності оперативного командування «Південь».