У пріоритетах Повітряних сил ЗСУ отримання NASAMS і IRIS-T - Ігнат

Серед пріоритетів Повітряних сил ЗСУ наразі — отримання таких засобів ППО, як IRIS-T та NASAMS.

Про це у ефірі телемарафону заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

«Нам треба рахувати їхні (російські — ред.) ракети, але не захоплюватися цим. Потрібно посилюватися, бо дійсно, посли, які з підвалів пишуть і реагують так емоційно (на російські обстріли — ред.), мають робити все, щоб Україна отримала більше засобів ППО — наприклад, NASAMS, IRIS-T — це пріоритет наразі для Повітряних сил. І це - те, що працює доволі ефективно», - уточнив він.

Ігнат зазначив, що ІRIS-T ми не зможемо отримати дуже швидко. «А от з NASAMS потрібно думати, бо тут справді це б надзвичайно допомогло», - вважає речник Повітряних сил ЗСУ.

Відповідаючи на питання, він сказав, що Україні хотілося б отримати не тільки ці комплекси, а й, наприклад, комплекси Patriot.

«Хотілося б від світу більше підтримки, бо бачите, що тероризм триває, і від цього - від агресії рф - страждають і інші країни. Зі свого боку Повітряні сили роблять все для того, щоб захищатися. У нас немає іншого виходу. Ми у будь-якому разі будемо знищувати все, що летить на голову українців», - запевнив Ігнат.

За його словами, комплекси NASAMS і IRIS-T, які ми маємо на озброєнні, працюють дуже ефективно і надзвичайно якісно.

«Окрім них, поповнюється і ППО сухопутних військ. Ми бачили нещодавні поставки (від низки країн — ред.). У тому числі і США поповнюють, зокрема, і мале ППО, яке малого радіусу дії, але воно теж надзвичайно потрібне, щоб протистояти цим же самим іранським дронам-камікадзе», - додав речник.

Ігнат поінформував, що також маємо і комплекси Hawk. Це, за його словами, є доволі поширеними у світі ЗРК. Ігнат уточнив, що ці комплекси, можливо, вже скоро стануть на бойове чергування і посилять існуючу систему ППО.

Речник Повітряних сил ЗСУ не виключив повторні удари.

«Не виключено, що можуть бути повторні удари. Це зрозуміло, і не раз так було, що за день кілька разів (росіяни — ред.) завдають ударів, підсилюючи ракетні удари ще і дронами-камікадзе. Треба бути готовими до будь-яких сценаріїв», - сказав він.

Читайте також: Масований обстріл: ворог ударив по Україні ракетами Х-101 і «Калібр»

Як повідомлялося, раніше речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат запевнив, що Повітряні сили готові відбивати повітряний напад росії усіма наявними засобами.