Країни НАТО і Японія засудили ракетні удари рф по Україні

Вісім країн НАТО та Японія виступили із рішучим засудженням масованого ракетного удару росії по Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у спільній заяві Канади, Європейської комісії, Франції, Європейської ради, Німеччини, Італії, Нідерландів, Іспанії, США, Великої Британії та Японії.

“Ми засуджуємо варварські ракетні удари, яких росія завдала у вівторок по українських містах та цивільній інфраструктурі”, - йдеться у заяві.

Читайте також: Австрія назвала воєнним злочином російські удари по цивільній інфраструктурі

Зазначається, що лідери країн-підписантів заяви обговорили “вибух, що трапився у східній частині Польщі поблизу кордону з Україною”.

“Ми надаємо повну підтримку та усю допомогу польському розслідуванню. Ми погодилися підтримувати тісний контакт, аби визначити належні наступні кроки, поки триває розслідування”, - наголошується у документі.

Читайте також: В ОП повідомили про завершення робіт з відновлення електропостачання у низці регіонів

Окрім цього, у тексті підтверджується “непорушна підтримка України та українського народу на тлі російської агресії, а також готовність притягнути росію до відповідальності за її нахабні обстріли українських населених пунктів”.

“Ми усі висловлюємо наші співчуття родичам жертв у Польщі та Україні”, - стверджується у заяві.

Читайте також: МЗС Польщі викликало «на килим» російського посла: з ним провели розмову

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинули двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Читайте також: Польща офіційно підтвердила, що на її території впала російська ракета

Західні ЗМІ із посиланням на джерела у розвідувальних органах повідомили, що інцидент міг статися внаслідок того, що дві російські ракети перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною.

Речник польського уряду Пьотр Мюллер звернувся до польських ЗМІ з проханням не поширювати неперевірену інформацію та дочекатися офіційних повідомлень.

15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку проти України.