«Не москва»: Зеленський у Херсоні розповів про подальші наміри щодо деокупації

Відео

Президент Володимир Зеленський заявив про готовність до миру, але виключно миру для всієї України, а також розповів про подальші наміри щодо деокупації.

Відповідну заяву він зробив під час брифінгу в Херсоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це (деокупація частини Херсонщини включно з Херсоном – ред.) початок кінця війни? Звичайно, ви бачите нашу сильну армію. Ми крок за кроком ідемо до всіх тимчасово окупованих територій нашої країни. Звичайно, на жаль, це довгий і складний шлях. Ця війна забрала найкращих героїв нашої країни. Але у нас усе дуже зрозуміло: ми не віримо росії. Вони дурять увесь світ, тому ми йдемо далі. Ми готові до миру, але миру для всієї нашої країни. Це територія всієї нашої держави. Ми поважаємо міжнародне право й суверенітет кожної держави, а зараз ідеться про суверенітет нашої держави. Тому ми боремося проти російської агресії", – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що російська федерація жодну територію не віддає Україні просто так. Він підкреслив, що ціна цієї війни дуже висока – багато людей поранено, велика кількість загиблих. На його переконання, російські військові "побігли" на лівий берег Дніпра, тому що українська армія їх оточила. "Вони були у великій небезпеці, тривали жорстокі бої. Ось результат – ми сьогодні на Херсонщині", – додав глава держави.

Читайте також: Зеленський вручив ордени воїнам, які звільняли Херсонщину

Відповідаючи на запитання про подальші наміри щодо визволення територій, Зеленський зазначив: "Що далі? Не москва. Нас не цікавить територія інших країн. Ми зацікавлені лише в деокупації нашої країни, наших територій. Тому я не знаю, що буде наступним, але це буде".

Зеленський також подякував міжнародним партнерам за підтримку України під час війни. На його думку, перемоги українців стали можливими у тому числі завдяки об‘єднанню світової спільноти навколо Української держави.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 14 листопадаздійснив робочу поїздку до Херсонської та Миколаївської областей.