На півдні Сили оборони за добу знищили 40 загарбників

Минулої доби на півдні  українська авіація двічі вдарила по районах розгортання сил противника, підтверджені втрати ворога за день - 40 загиблих.

Таку інформацію оприлюднило Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка у Таврійській операційній зоні залишається напруженою, але підконтрольною Силам оборони. Підрозділи Сил оборони продовжують проводити стабілізаційні заходи та закріплюються на зайнятих позиціях.Звільнені від окупантів міста та села Херсонщини й Миколаївщини повертаються до життя за української юрисдикції. До Херсонщини і самого обласного центру повернулась легітимна влада!», - йдеться в повідомленні.

російські військові продовжують фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра. Ворог продовжує евакуацію населення з цих районів та одночасно завдає вогневих ударів реактивними системами залпового вогню та артилерією різних калібрів по позиціях Сил оборони та по звільнених населених пунктах Херсонської й Миколаївської областей.

Читайте також: росіяни обстріляли з «Градів» селище на Херсонщині, загинули дві жінки

Протягом бойового дня ворог завдавав артилерійських ударів по позиціях українських підрозділів та територіальних громадах у Бериславському районі. Без постраждалих та втрат.

У відповідь, з метою придушення вогню ворожої артилерії авіація ЗСУ двічі відпрацювала по районах розгортання сил противника.

Ракетні та артилерійські підрозділи Сил оборони протягом дня здійснювали вогневий вплив по позиціях ворога й районах зосередження живої сили, техніки та озброєння на лівому березі Дніпра.

Читайте також: Бійці ВМС за тиждень знищили 159 загарбників і десятки одиниць ворожої техніки

«За уточненими даними, підтверджено зменшення ворожого війська на 40 рашистів та три військові автівки. Решта втрат противника, дорозвідуються», - зазначили в ОК «Південь».

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого до 12 листопада ліквідували близько 80 тисяч 210 російських загарбників.

Фото з відкритих джерел