В Україні не виключають масованого ракетного удару рф під час саміту G20

російські війська можуть здійснювати провокації, зокрема масовані ракетні удари по Україні, під час саміту "Великої двадцятки" 15-16 листопада.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Вони не можуть собі дозволити постійно завдавати такий залп, як 10 жовтня. У жовтні було таких чотири ракетних ударів (масованих - ред.) — найбільший 10-го, потім ще 17 і 23 жовтня... Вони піднакопичують... Події насуваються, і саміт "двадцятки". Вони вкрай люблять десь приблизно на такі дні провести якісь провокації", - сказав Ігнат.

Водночас він зауважив, що росія вже значно вичерпала свої запаси ракет. Ігнат звернув увагу, що ракети, які були в росіян до широкомасштабного вторгнення, робились ними роками.

"Вони чекають, накопичують деякі сили і засоби, чекають, поки їхні підприємства випустять ті ракети, це стосується, можливо, "Іскандерів" та "Х-101", - зауважив Ігнат.

Читайте також: Світові лідери відмовляться від спільного фото на саміті G20 через присутність рф – ЗМІ

Як повідомлялося, 15-16 листопада в Індонезії на острові Балі відбудеться саміт G20, куди також запрошено главу Української держави.

Із 10 жовтня російська федерація завдає масованих ударів ракетами та дронами-камікадзе по енергетичній інфраструктурі України. Наразі пошкоджено близько 40% енергетичної інфраструктури.

Задля збереження керованості енергосистеми та забезпечення відновлювальних робіт НЕК "Укренерго" розпорядилося застосовувати погодинні графіки відключення споживачів.