У Міноборони прокоментували російську заяву про відступ із Херсона

Україна за дев'ять років війни переконалася в тому, що словам російської федерації не можна довіряти. Мистецтво війни полягає, в тому числі й в обмані супротивника.

Про це на брифінгу в Military Media Center сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

"Тут можна оцінювати з кількох точок зору. Перше - росіянам вірити не можна. Ми в цьому багато разів переконувалися. І мистецтво війни включає в себе, в тому числі й мистецтво обманути супротивника. З іншого боку, з точки зору пропаганди, це показовий кейс, зроблений у російських традиціях. Це сигнали, які російська федерація подає в процесі війни своїм споживачам і назовні. Але ми нагадуємо ще раз: словам російської федерації ми не довіряємо", - наголосила Маляр.

Читайте також: Залужний : 9 листопада ЗСУ взяли під контроль 12 населених пунктів біля Херсона

Стосовно меседжа росії про переговори з Україною заступниця міністра наголосила, що небажання росії до будь яких ефективних комунікацій спостерігається ще з 2014 року.

"З нашого боку неодноразово лунала позиція, що перемовини можливі після виведення військ з території тимчасово зайнятих українських земель. Тобто, вони звільняють території - ми тоді обговорюємо. Там багато що буде обговорити. Після звільнення", - додала Маляр.

Читайте також: росія мобілізувала менше солдатів, ніж планувала – Маляр каже про 270 тисяч осіб

Як повідомлялося, 9 листопада командувач російського угруповання окупаційних військ сергій суровікін та міністр оборони рф сергій шойгу заявили про відведення військ із Херсона на лівий берег Дніпра.