«Лінію Вагнера» на Луганщині будуватимуть завербовані Пригожиним засуджені - розвідка Британії

Британська розвідка вважає, що частину засуджених, яких набрали до ПВК Вагнера, спочатку залучать до будівництва оборонної «лінії Вагнера» на сході України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні, опублікованому в неділю Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

Зазначається, що 27 жовтня 2022 року російський магнат євгеній пригожин опублікував в Інтернеті, очевидно, визнання звинувачення в тому, що його приватна військова компанія «Вагнер», змінила свої стандарти та вербувала російських засуджених, які страждають на серйозні захворювання, включаючи ВІЛ і гепатит С. Роль групи Вагнера значно змінилася після вторгнення росії в Україну. Під час попередніх конфліктів він дотримувався відносно високих стандартів набору, багато хто з його членів раніше служили професійними російськими військовими.

«Прийом ув’язнених із серйозними медичними проблемами свідчить про підхід, який тепер надає пріоритет кількості, а не досвіду чи якості», - вважають у британській розвідці.

Нещодавно пригожин обговорював плани створити 200-кілометрову оборонну «лінію Вагнера» на сході України. Цей захід потребував би великої робочої сили.

«Існує реальна ймовірність того, що частину засуджених новобранців спочатку залучать до будівництва оборони», - вважають у розвідці Британії.

Читайте також: Бійці спецпідрозділу «Хорт» ліквідували заступника начальника штабу «вагнерівців»

Як повідомлялося, 19 жовтня власник Wagner Group євген пригожин заявив в інтернеті, що його команда інженерів будує велику укріплену оборонну «лінію Вагнера» в окупованій росією Луганській області, і опублікував карту, на якій показано запланований масштаб проєкту. На знімках видно ділянку новозбудованої протитанкової оборони та системи окопів на південний схід від Кремінної Луганської області.