Лубінець – про звільнення українців з полону: Кожне необачне слово може завадити цьому процесу

Процес визволення українських громадян із російського полону є настільки складною роботою, що кожне необачне слово може завадити владі у цьому процесі.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець сказав під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Я готовий прокоментувати все, що не завадить процесу повернення військовополонених та цивільних заручників. Повірте, це настільки складна робота, що кожне навіть необачне слово може завадити нам у цьому процесі. Можу єдине сказати – те, що ми знаємо кількість (полонених – ред.) і місця (їх – ред.) перебування», - заявив омбудсмен.

Читайте також: Альтернативою Міжнародному комітету Червоного Хреста може бути ООН – Лубінець

За його словами, українській владі відомо і про жахливі умови утримання полонених, про те, що росіяни порушують відповідні Женевські конвенції.

«Ми знаємо, що (нашим громадянам – ред.) не надається достатньо медичної допомоги, що порушуються базові права військовополонених і цивільних заручників. І ми робимо все, щоб всіх повернути. Кількість ми не називаємо», - зазначив Лубінець.

Читайте також: Офіс омбудсмена планує мати свого представника у кожній країні – Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня відбувся черговий масштабний обмін полоненими. Із російського полону звільнили 108 жінок.