Загарбники знову викрали працівників Запорізької АЕС

росіяни викрали двох працівників Запорізької атомної електростанції, їхнє місцезнаходження невідоме.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" у Телеграмі.

"Учора, 17 жовтня, російські ядерні терористи затримали та вивезли в невідомому напрямку начальника служби інформаційних технологій Запорізької АЕС Олега Костюкова та помічника генерального директора станції Олега Ошеку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі їхнє місцеперебування та стан невідомі.

Енергоатом закликає генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі та всю світову спільноту докласти усіх зусиль та задіяти усі можливі заходи для звільнення працівників ЗАЕС з полону російських терористів та сприяти їхньому поверненню до виконання службових обов’язків.

Читайте також: росіяни цілеспрямовано обстрілюють енергоінфраструктуру, пов'язану із АЕС - Енергоатом

Як повідомлялося, ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення зовнішнього живлення станції і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

Крім того, загарбники викрадають і катують працівників ЗАЕС. Зокрема, 10 жовтня росіяни викрали заступника генерального директора Запорізької атомної електростанції Валерія Мартинюка, а 30 вересня - гендиректора ЗАЕС Ігоря Мурашова. Останній був звільнений з полону 3 жовтня.