Резніков: Аргументи не надавати Україні літаки і танки скоро закінчаться

Міністр оборони України Олексій Резніков після шостої зустрічі у форматі “Рамштайн” заявив, що у Заходу скоро закінчаться аргументи не надавати Україні літаки й танки.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“...Стає все менше аргументів не надавати Україні літаки і танки. Впевнений, що ці аргументи скоро закінчаться. Адже Україна довела не тільки здатність надзвичайно ефективно використовувати надане озброєння на полі бою, а й продемонструвала високу відповідальність і неухильне дотримання зобов’язань”, - наголосив міністр оборони.

Він зауважив, що після шостої зустрічі у форматі “Рамштайн” Україна отримає перші системи протиповітряної оборони NASAMS від США, ПВО HAWK від Іспанії та додаткові ракети для системи ППО від Великої Британії та Нідерландів.

Читайте також: Україна невдовзі отримає перші системи ППО NASAMS - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня в Брюсселі відбулося шосте засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”. Участь у зустрічі взяли представники 50-ти країн, які погодилися забезпечувати підтримку оборонних можливостей України на тлі російської агресії. Одним із основних питань, які розглядалися на засіданні, було забезпечення України більшою кількістю сучасних систем протиповітряної оборони.