Кожного із російських генералів можна назвати «сирійським м'ясником» – Денисенко

Радник міністра внутрішніх справ України, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко вважає, що кожного з російських генералів можна називати “сирійським м'ясником”.

Про це він заявив у ефірі телеканалу “Еспресо”, передає кореспондент Укрінформу.

“Коли прийшов дворніков — про нього говорили, що це — сирійський м'ясник. Коли прийшов наступний (після дворнікова — ред.) — нам говорили, що це — “сирійський м'ясник”. Просто ми маємо зрозуміти, що через сирію пройшов весь генералітет російської армії. Тобто, всі вони так чи інакше керували тими чи іншим напрямками у Сирії упродовж останніх років. Тому кожного з російських генералів можна називати “сирійським м'ясником”, - сказав він.

Денисенко уточнив, що у всіх цих осіб у голові є лише одна стратегія і немає ніякої іншої логіки, окрім спроби знищити міста, зокрема, українські.

Читайте також: Україна фіксує усі злочини режиму лукашенка - Денисенко

“Те, що вони робили у Маріуполі, те, що вони намагаються робити у Миколаєві, і у Запоріжжі наразі, те, що вони намагалися робити у Сєвєродонецьку, - тобто, єдина стратегія, яка у них є — максимально завалити снарядами міста, спробувати знищити те чи інше місто, подавити противника неймовірною кількістю жертв і великою кількістю зброї і рухатися далі”, - заявив експерт.

За його словами, для таких відносно невеликих міст, як Алеппо чи навіть Маріуполь, ця тактика, у принципі, могла працювати.

“Але ми теж бачимо, наскільки довго і наскільки тяжко їм це все дається. Щодо всієї України це — неймовірно складна задача”, - заявив радник міністра.

Читайте також: лукашенко може відправити в армію рф до 7 тисяч солдатів - радник глави МВС

Відповідаючи на питання щодо білорусі і її імовірної участі у війні з Україною, Денисенко уточнив, що якщо росія і буде використовувати білорусь у цій війні, то білоруська армія може дати для цього 5-7 тисяч своїх військових, максимум — до 10 тисяч.

“Тут треба дивитися на створення чи не створення ударного кулака, перш за все, із російської армії і російської техніки. Поки що цього немає. Для того, щоб створити цей кулак, потрібно 3-4 тижні, при найбільш прискорених процесах — мінімум 2 тижні. Тому за цим потрібно слідкувати наразі”, - сказав він.

Радник глави МВС висловив думку, що у найближчий місяць імовірність початку якихось бойових дій зі сторони білорусі майже нульова.

“Що буде далі — думаю, що поки що загадувати не зможе ніхто”, - уточнив він.

Як повідомлялося, 10 жовтня радник глави МВС Вадим Денисенко заявив, що самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко може відправити до військового контингенту росії частину військових білорусі.