На Південнобузькому напрямку ЗСУ зупинили вогнем ворожу диверсійну групу

Оперативна обстановка на Південнобузькому напрямку напружена, але контролюється Силами оборони. Наразі суттєвих змін у стані, складі та положенні противника немає. Стрілецьким боєм зупинено ДРГ ворога.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ОК «Південь».

«Суттєвих змін у стані, складі та положенні противника немає. З метою розвідування наших позицій, розташування підрозділів та імовірних напрямків своїх дій в Бериславському районі ворог спрямував диверсійно-розвідувальну групу з 4 осіб. Стрілецьким боєм ДРГ зупинено», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ворог продовжує тероризувати мирні населені пункти в тилу наших підрозділів, вчиняючи вогневий та психологічний тиск. Ніч пройшла під обстрілами в Нікопольському районі.

Читайте також: росія тримає у Чорному морі три кораблі з 24 крилатими ракетами

Зокрема, за інформацією пресслужби, російські війська випустили близько 50 реактивних та крупнокаліберних снарядів по об'єктах цивільної інфраструктури та житлових будинках.

Внаслідок обстрілу пошкоджено понад 10 приватних обійсть, 7 господарчих споруд, зупинку громадського транспорту, легкові автомобілі, лінії електропередач та газогони. Попередньо, постраждалих немає.

Крім того, 5 реактивних керованих ракет системи С-300 вночі ворог випустив по об’єктах промислової інфраструктури Миколаєва. Без втрат та постраждалих.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 58 150 російських військових

Своєю чергою ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони виконано 144 вогневих завдання, зокрема із ураження районів зосередження озброєння та техніки в Херсоні, знищення ворожого складу боєприпасів у Новоолександрівській громаді Херсонщини.

Упродовж ночі ворог втратив 4 особи в живій силі та один військовий автомобіль. Решта втрат ворога дорозвідується.

Раніше повідомлялося, що 6 ворожих кораблів продовжують маневрувати в Чорному морі вздовж південного узбережжя Криму. Напоготові 3 надводні ракетоносії, споряджені «Калібрами» у кількості 24 одиниці.