Ядерні погрози росії не вплинуть на надання військової підтримки Україні – Пентагон

Заяви росії щодо можливості застосування ядерної зброї не вплинуть на надання Сполученими Штатами та їхніми союзниками військової допомоги Україні.

Про це заявив речник Пентагону Патрік Райдер журналістам у четвер, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується заяв чи анонсів, які виходять з росії, - то вони не впливають на продовження тісної співпраці Пентагону з нашими міжнародними партнерами й нашими союзниками з надання Україні підтримки, якої вона потребує в її боротьбі», - сказав він.

Читайте також: НАТО застерігає рф від проведення «референдумів» на територіях України

За його словами, США й далі вестимуть переговори з Україною про те, що їй потрібно в середньо- та довгостроковій перспективі, а також зараз.

Щодо реакції США на ядерні погрози, то Райдер зазначив: «З того місця, де ми зараз сидимо, ми не бачили нічого такого, що змусило б нас змінити нашу позицію. Звичайно, ми продовжуватимемо уважно стежити за цим і серйозно ставитимемося до будь-якої риторики. Але, знову ж таки, на цьому етапі ми не бачимо нічого, що вказувало б на те, що нам потрібно змінити наш підхід».

Читайте також: Промова Байдена в ООН: Нова точка відліку для світової підтримки України

Коментуючи оголошення росією часткової мобілізації, речник Пентагону зауважив, що «в багатьох відношеннях це може розв’язати проблему з людськими ресурсами для росії, але неясно, чи може це істотно вплинути на командування і контроль, логістику, забезпечення і, що важливо, проблеми з моральним духом, які ми бачили в російських військах в Україні».

За його словами, росія вторглася в Україну, намагаючись анексувати всю Україну, але зазнала провалу в досягненні цієї стратегічної мети, тому скоротила масштаб своїх оперативних завдань.

«Якщо ви вже стикаєтеся зі значними проблемами й не вирішили деякі з тих системних, стратегічних питань, які роблять боєздатною будь-яку велику військову силу, то ніщо не вказує на те, що стане легше, якщо додати більше змінних до рівняння», - зауважив Райдер.

Читайте також: Мобілізація є визнанням того, що кадрова армія рф не витримала й посипалась – Зеленський

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам. Президент путін 21 вересня після оголошення часткової мобілізації в російській федерації знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.