росіяни за добу обстріляли сім населених пунктів на Донеччині

Фото

російські війська за минулу добу завдали по Донецькій області 13 ударів, під ворожим вогнем перебували сім населених пунктів, є вбиті та поранені серед мирного населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Війська російської федерації били по Авдіївці, Бахмуту, Святогірську, Торецьку, Великій Новосілці, Новому Комару й Новоочеретуватому, поціливши в житлові будинки, школу, коксохімічний завод та пасіку.

Для здійснення ударів загарбники використовували артилерію, реактивні системи залпового вогню і танки. Зокрема, з реактивної артилерії російська армія обстріляла нещодавно звільнений Святогірськ – загинув мирний житель, дістала поранення дитина.

Читайте також: За останній місяць з небезпечних регіонів евакуювали понад 80 тисяч українців

Найбільше ударів, за даними поліції, а саме шість, витримала Авдіївка.

Загалом за добу російськими військами в Донецькій області знищені та пошкоджені 17 цивільних об‘єктів, 10 з них – житлові будинки.

росіяни за добу обстріляли сім населених пунктів на Донеччині / Фото: Національна поліція

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Донеччині за добу евакуювали ще 427 цивільних

Також протягом доби за допомогою поліції евакуювалися ще 377 жителів Донецької області, від початку обов’язкової евакуації – близько 17 тисяч осіб, зокрема 2847 дітей та 786 людей з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, за даними очільника обласної військової адміністрації Павла Кириленка, 16 вересня в Донецькій області російські війська вбили двох мирних жителів, ще 11 цивільним завдали поранень.