Ознаки насильницької смерті мають 99% тіл, ексгумованих у лісі біля Ізюма - Синєгубов

Фото

В деокупованому Ізюмі Харківської області правоохоронці розпочали ексгумацію 450 тіл цивільних жителів, похованих у лісосмузі. У 99% з них є ознаки насильницької смерті.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Масштаби скоєних окупантами злочинів в Ізюмі – величезні. Це кривавий жорстокий терор. Буча, Ірпінь, Маріуполь... Ізюм. Це геноцид українського народу. 450 тіл цивільних людей зі слідами насильницької смерті та катувань поховали в лісосмузі. Сьогодні правоохоронці розпочали ексгумацію. Подібне складно уявити в XXI столітті, але зараз це ізюмська трагічна реальність. На більшості могил навіть не вказані імена. Є лише позначка з номером. Серед тіл, які були ексгумовані сьогодні, 99% з ознаками насильницької смерті. Є декілька тіл із зав'язаними за спиною руками, а одна людина похована з мотузкою на шиї. Вочевидь, цих людей катували і стратили. Також серед похованих є діти», – заявив очільник ОВА.

Читайте також: росію треба визнати країною-терористом: Зеленський розповів про звірства росіян в Ізюмі

Синєгубов також зазначив, що зараз на місці працюють близько 200 правоохоронців та експертів.

За його словами, тіла будуть направлені для судово-медичної експертизи, щоб точно встановити причину смерті.

«Після встановлення осіб загиблих усі вони будуть поховані з належною пошаною. Кожна смерть буде розслідувана та стане доказом воєнних злочинів росії в міжнародних судах», – додав він.

Читайте також: За перший день ексгумації в Ізюмі виявили тіла 17 українських військових і 22 цивільних

Як повідомлялося, у лісі біля звільненого від окупантів міста Ізюм Харківської області знайдено місце масового поховання, де закопано більше ніж 400 тіл людей.