Поки лише вигадки: Маляр закликала не довіряти усьому, що пишуть у мережі про ЗСУ

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр наголошує, що лише обмежене коло осіб має доступ до державної таємниці найвищого ступеню секретності, і закликає довіряти тільки офіційним джерелам та офіційним особам.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Фейсбуці.

За словами заступниці міністра, “за посадою, лише обмежене коло осіб має доступ до державної таємниці найвищого ступеню секретності”. Вона наголосила, що в межах повноважень знає, хто яку операцію на сході чи півдні планував, хто був проти чого і хто за. Але нині бачить, що деякі користувачі соцмереж пишуть про деталі планування військових операцій та прийняття рішень так, ніби теж мають доступ і ніби в них є законний дозвіл це поширювати.

“Я би, звісно, звернулась до правоохоронних органів, щоб знайшли того, хто “зливає” державну таємницю. Але поки що тільки вигадки і плітки пишуть. Як було і є насправді “лідерам думок” і телеграмканалам поки ніхто не повідомив - і це тішить. Втім, якщо станеться несанкціонований витік інформації - будемо реагувати відповідно до закону”, - наголосила Маляр.

Вона зауважила, що “зараз дуже динамічний час, і якась частина таємної інформації законним шляхом оперативно набуває статусу доступної та оприлюднюється. Тобто підхід у держави дуже гнучкий і орієнтований на потреби та запити суспільства”.

Читайте також: У Міноборони уточнили дані про звільнені території Харківщини - 388 населених пунктів

“Разом з тим, ви повинні чітко розуміти, що навіть коли є законні підстави поширити таємну інформацію, то довіряти можна тільки офіційним джерелам та офіційним особам, які реально мають доступ до неї, а не тим хтось щось переказав”, - заявила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Маляр закликала передчасно не поширювати інформацію про звільнення українськими військовими від російських загарбників населених пунктів.