Зеленський: росіян не хвилює рівень їхніх втрат, а для нас важливе кожне життя

росію не хвилює високий рівень втрат серед її військових, тоді як Україна цінує та намагається зберегти життя кожного свого захисника.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«50 тисяч російських життів вже пішло на цю абсолютно безглузду для росії війну. І окупантів не хвилює навіть такий рівень втрат. А нас хвилює кожне життя наших героїв, наших захисників і захисниць. Ми робимо все, щоб берегти життя українців», - сказав глава держави.

Він уточнив, що це та низку інших питань розглядав на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача, де максимально швидко і точно вирішуються усі питання, повʼязані з просуванням ЗСУ, знищенням загарбників.

Читайте також: Засідання Ставки: Зеленському доповіли про успіхи у знищенні сил ворога

Зеленський також подякував партнерам, які допомагають Україні вистояти.

«Сьогоднішній мій дипломатичний день почався о 8-й ранку – з розмови з пані Ненсі Пелосі, спікеркою Палати представників США. Як завжди, продуктивно і дуже тепло. Скоординували наші кроки в захисті України і свободи як такої від російської агресії. Вдень говорив з премʼєр-міністром Нідерландів Марком Рютте – про посилення санкційного тиску на росію, про нову оборонну і макрофінансову допомогу нашій державі. Дуже вдячний», - сказав Президент.

Увечері він провів розмову з новим премʼєр-міністром Великої Британії пані Ліз Трасс. «Це була її перша розмова у новому статусі з іноземним лідером – і це велика честь для України», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський першим з іноземних лідерів поговорив з Трасс і запросив її до України

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Фото: ОП