Україна зламала стратегічні плани рф щодо просування в інші країни – генерал Брідлав

Керівництво кремля мало на меті не зупинятися на Україні й просувати свою агресивну політику далі, на інші країни, що було підтверджено російською стороною документально, однак українці зламали всі стратегічні плани рф.

Таку оцінку висловив у вівторок колишній Верховний головнокомандувач Об’єднаних сил НАТО в Європі, генерал у відставці Філіп Брідлав під час онлайн-конференції, організованої Atlantic Council, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Стратегічна мета росії так і не була досягнута. Вони хотіли швидко скинути президента Зеленського, захопити Україну в короткий термін, встановити своє правління й просуватися далі – в іншу країну», - наголосив Брідлав.

Він зазначив, що ці ідеї кремля містилися, в тому числі, в документах із пропозиціями, якими рф до вторгнення хотіла перекроїти систему європейської безпеки.

«Україна була лише першим кроком із багатьох (запланованих – ред.), але їхня (рф – ред.) стратегічна мета не була досягнута», - зауважив Брідлав.

Серед основних причин, чому спроби кремля виявилися провальними, генерал назвав мужність українського народу й готовність боронити свою землю, допомогу США й західних союзників, а також неготовність самих росіян до війни в Україні.

«Росія не розуміла процеси, які відбувалися в Україні, тому всі її плани щодо ведення війни виявилися провальними», - зазначив Брідлав.

Крім того, за його словами, росіяни також не впоралися з логістикою та були змушені відступити з півночі України в перші ж тижні після вторгнення, а також зав‘язли на інших напрямках.

Читайте також: В Україні вже знищили понад 50 тисяч російських загарбників

Як повідомлялося, генерал у відставці Філіп Брілдав, який у 2013-2016 рр. очолював сили НАТО в Європі, зараз є одним із найбільш впливових діячів у експертних колах Вашингтона, який займає активну позицію на підтримку України. Минулого місяця Брідлав серед інших 12 авторитетних американських експертів виступив із відкритим закликом до Білого дому посилити військову допомогу ЗСУ.