Загарбників, які захопили ЧАЕС, може не бути в живих – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що ніхто не знає, де перебувають російські загарбники, які на початку повномасштабного вторгнення захопили Чорнобильську АЕС.

Є інформація, що у живих їх немає, заявив глава держави під час пресконференції у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Небезпека від окупації атомних електростанцій почалася не з Запоріжжя. Ви пам’ятаєте Чорнобильську АЕС. Ми знаємо, чим усе закінчилося, коли українські фахівці не контролювали ситуацію. Слава Богу, там деокуповано було, хоча люди, які окупували з боку російської федерації та найманці - ніхто не знає, де вони, інформація в нас була, що в живих їх немає. Що з ними сталося? Ми не знаємо», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський заявляє про високий ризик провокацій з боку рф на День Незалежності

Як повідомлялося, з 24 лютого по 31 березня всі об’єкти Державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС" та об’єкти в зоні відчуження були захоплені військовими підрозділами російської федерації. 31 березня українські сили оборони витіснили загарбників із території промислового майданчика ЧАЕС.