У РНБО заявляють, що росія може готувати провокацію на ЗАЕС під час візиту Гутерреша

росія поширює дезінформацію про підготовку Україною провокації на Запорізькій АЕС під час візиту генсека ООН Антоніу Гутерреша в Україну.

Про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, передає Укрінформ.

"Міноборони рф повідомило про підготовку Україною «резонансної провокації на Запорізькій АЕС під час візиту до України генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як зазначають в ЦПД, у російському відомстві заявили, що «19 серпня київський режим готує резонансну провокацію на Запорізькій АЕС, внаслідок якої російську федерацію звинуватять у створенні техногенної катастрофи на даній електростанції», а також описали можливий «сценарій» розвитку подій.

"Зважаючи на встановлення фактів майже безперервних провокативних обстрілів Запорізької АЕС окупаційними військами, повідомлення про провокації Силами оборони України не відповідає дійсності та є відвертою дезінформацією", - наголошують в ЦПД.

Читайте також: Треба негайно допустити інспекцію МАГАТЕ на Запорізьку АЕС - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 17 серпня, Гутерреш прибув до Львова. У четвер, 18 серпня він візьме участь у тристоронній зустрічі з президентами України і Туреччини Володимиром Зеленським та Реджепом Ердоганом.

16 серпня Енергоатом наголосив, що Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки, а постійні обстріли з боку росіян спричинили серйозний ризик для безпечного функціонування станції.

ЗАЕС є найбільшою атомною станцією в Європі. З 4 березня вона захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, тероризують персонал.