СБУ затримала ворожого агента, який «провів» російську техніку під Київ

Фото, відео

Контррозвідка Служби безпеки України знешкодила ворожого агента, який у перші дні повномасштабного вторгнення рф «провів» із Сумської до Київської області 128 одиниць техніки загарбників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ у Фейсбуці.

«Зрадником виявився мешканець Сумщини, завербований спецслужбами рф. Із перших днів тимчасової окупації регіону він розпочав активну співпрацю з ворогом, запропонувавши стати провідником і показати безпечні шляхи до Києва», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Києві СБУ викрила добробат на незаконному зберіганні зброї

Після звільнення Сумської області агент продовжив співпрацювати із фсб рф і виконувати завдання своїх кураторів. Він збирав дані про місця розташування, кількість та озброєння Сил оборони в регіоні, поінформували в СБУ.

Фігурант передавав працівникам фсб координати військових об’єктів із прив’язкою до місцевості. Для комунікації використовував закриті канали електронного зв’язку.

Під час обшуків у помешканні зловмисника правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами контактів з російськими кураторами.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада та державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, що станом на 18 серпня в Україні зафіксовано понад 130 фактів пособництва державі-агресору.