Мінреінтеграції закликає повідомляти про примусову мобілізацію на тимчасово захоплених територіях

Мінреінтеграції закликає повідомляти про примусову мобілізацію на тимчасово захоплених територіях

Як передає Укрінформ, про це міністерство повідомляє у Фейсбуці.

“Мінреінтеграції та НІБ закликають усіх громадян, яким відомі факти примусової мобілізації чи залучення людей на ТОТ до військової служби на стороні держави-агресора, повідомляти про це”, - ідеться в повідомленні.

Залишити звернення можна у будь-який зручний спосіб, варіанти подання можна знайти на сайті nib.gov.ua. Зокрема повідомляти про факти примусової мобілізації на тимчасово захоплених територіях можна за допомогою чат-ботів у Вайбері і Телеграмі.

Мінреінтеграції та Національне інформаційне бюро постійно отримують скарги та повідомлення про примусову мобілізацію людей на тимчасово захоплених територіях.

Примусова мобілізація, залучення цивільних до організації військових операцій є воєнним злочином і призводить до брутальних порушень прав і свобод людини.

Читайте також: Мобілізовані на Луганщині бойовики відмовляються воювати за «днр» - Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, 11 серпня заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що на тимчасово захоплених територіях російські військові проводять примусову мобілізацію через зростання втрат у живій силі та погіршення мотивації до участі в бойових діях проти України.