Закінчення гарячої фази війни не означає завершення «окопної історії» - Резніков

Закінчення гарячої фази війни не означає, що українські військові вийдуть з окопів.

Про це міністр оборони Олексій Резніков сказав в інтерв’ю "Українській правді", передає Укрінформ.

"Дивіться, гаряча фаза ж не означає, що ми ідемо з окопів. Гаряча фаза це, умовно кажучи, ми з вами в травні понесли найбільші втрати. Зараз це кратно менше, тому що нам вдалося завдяки новій зброї поступово наносити оті точкові ураження по складах, пунктах управління, по командуванню. І їх навала зупинилася, просування йде досить повільно. Але це теж – кров'ю і життям наших хлопців. Тому коли я кажу про гарячу фазу, це не означає, що завершиться польова, скажімо так, окопна історія", - сказав Резніков.

Також він зазначив, що для України неможливий ані "корейський сценарій" закінчення війни, ані "сирійський сценарій".

"Мені здається неможлива корейська історія у нас – з тих причин, що такий шанс був у росіян, якби вони заморозили конфлікт, у 14-му році. Але кремль це не влаштувало, вони пішли у відкритий наступ. Що стосується "Сирії", то у росіян теж ресурс виснажується: і людський, і збройний. А у нас навпаки додаються партнери. Тобто це, як вони кажуть, колективний Захід, цивілізований Захід, який сьогодні все більше і більше зацікавлений в нашій перемозі", - сказав міністр.

Читайте також: Переговори з росією можливі лише за участю партнерів України - Резніков

Але, за його словами, можливо таке, що внутрішня ситуація в деяких країнах погіршуватиметься через війну, і це може послабити позиції України. "І тоді деякі політики будуть мріяти, щоб посадити нас за стіл перемовин. Тому ми маємо максимально бути у виграшній позиції, завдяки відповідним рішенням, діям Збройних сил, продовженню озброєння від партнерів і віри в те, що Збройні сили України, весь сектор безпеки і оборони спроможні перемогти. Я абсолютно вірю, що це реалістичний план", - додав Резніков.

Читайте також: росія пішла 24 лютого у наступ, не сформувавши ударні угруповання - Резніков

Як повідомлялось, рф 24 лютого розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 11 серпня українські захисники знищили близько 43 000 загарбників.