Суттєва перевага в зброї не забезпечує росіянам успіху в наступі на Донеччину – Гайдай

Після захоплення Лисичанська минуло більше як місяць, і за цей час на найуспішнішому напрямку росіяни змогли просунутися щонайбільше на 10 кілометрів.

Про це в Фейсбуці повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«По два-три рази на тиждень окупанти намагаються йти вперед в районі Верхньокам’янського, вчергове – учора. І знову були вимушені відійти із втратами. На інших ділянках, де ворог спробував прорвати нашу оборону, прогрес за останній місяць ще менш суттєвий. Незважаючи на постійне інтенсивне використання артилерії в цих районах, противник не зміг сформувати достатньо боєздатне угрупування військ для того, щоб забезпечити масований наступ», – упевнений Гайдай.

За його даними, протягом минулої доби росіяни застосовували авіацію поблизу вісьмох населених пунктів, розташованих на межі областей.

Безуспішно штурмували одразу за вісьмома напрямками – під тиском ЗСУ повсюди відступили. Ще на трьох ділянках бої тривають і дотепер.

Лише за минулу ніч, сказав очільник Луганщини, ворог випустив 12 ракет, здійснив 16 обстрілів зі ствольної артилерії, ще два – із реактивної.

Читайте також: У Нікополі дістали з-під завалів тіло ще одного загиблого через ворожий обстріл

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 11 серпня українські захисники знищили близько 43 000 росіян.