Дії ворога на півдні сконцентровані на розвідці - радник міністра МВС

Наразі можна констатувати те, що на фронті в Україні триває позиційна війна. При чому на півдні противник найбільше сконцентрований на розвідці.

Про це в ефірі телемарафону заявив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо, звичайно, деякі штурмові дії безпосередньо на деяких ділянках… Знову ж таки, давайте будемо відвертими: ситуація насправді за 2-3 тижні практично є незмінною. Тобто ми можемо констатувати, що у нас наразі така позиційна війна», - сказав радник міністра.

Аналізуючи ситуацію на східному напрямку, він нагадав, що нині там одними з найгарячіших точок є такі населені пункти, як Піски і Бахмут, де ворог намагається проводити штурмові дії.

«Але, звичайно, ЗСУ дають відсіч і ворог відступає. Тобто, ніяких успіхів (у ворога - ред.) за цей час немає», - додав радник очільника МВС.

Читайте також: Ворог намагається відновити наступ на напрямку Донецьк – Піски

За його словами, на сьогодні можна спостерігати перекидання військ противника на півдні країни.

«На півдні він (ворог – ред.) наразі найбільше сконцентрований саме на розвідці. Там ми бачимо велику кількість сконцентрованих БпЛА, але знову ж таки, ситуація тут є, у принципі, стабільною», - сказав Смірнов.

Також радник прокоментував ситуацію з розмінуванням територій. Він зазначив, що піротехніки органів МВС працюють 24/7.

«Наразі біля 200 тисяч квадратних кілометрів – це потенційно небезпечні території (щодо вибухонебезпечних предметів – ред.). І ми хочемо до кінця цього року закінчити з технічним розмінуванням – мається на увазі, у рамках нашого умовного проживання. Не говоримо про ліси, усі річки і так далі. Населені пункти, назвемо це так», - зазначив радник міністра внутрішніх справ.

Читайте також: В Україні запрацював мобільний застосунок із мінної безпеки

Як повідомлялося, 26 липня Смірнов заявив, що у Міністерстві внутрішніх справ України планують підготувати програму навчання для аграріїв, яка стосуватиметься певних правил безпеки під час їхньої роботи, зокрема, щодо ідентифікації вибухонебезпечних предметів.