путін визнав ветеранами бойових дій прикордонників, які «відбивали збройне вторгнення» у рф

президент росії володимир путін підписав закон, який поширює статус ветерана та інваліда бойових дій на співробітників фсб, включно з прикордонниками, які нібито «відбивали збройне вторгнення» на територію рф.

Як повідомляє Укрінформ, документ опубліковано на офіційному порталі правової інформації.

Йдеться про військовослужбовців органів фсб, які служать на російсько-українському кордоні та прикордонних територіях, що прилягають до зони «спеціальної військової операції».

Відповідний законопроєкт було внесено до держдуми 11 липня. У записці пояснювалося, що на статус ветерана бойових дій можуть претендувати 2 тис. військовослужбовців фсб, на статус інваліда — 10 осіб. Спікер держдуми в'ячеслав володін раніше, представляючи закон, пояснював, що російські прикордонники «роблять свій внесок у безпеку наших громадян і заслуговують на підтримку держави».

Читайте також: У прикордонних із білоруссю областях посилили боротьбу з диверсантами - МВС

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, вбивають мирне населення. При цьому російське керівництво періодично надає різні пояснення причин своєї агресії проти України.