У війні проти України загинули троє завербованих з петербурзької колонії «вагнерівців» - ЗМІ

У війні проти України загинули щонайменше троє завербованих ПВК "Вагнера" ​​російських в'язнів, ще двоє поранені й перебувають в одній із лікарень окупованого Луганська.

Як передає Укрінформ, про це пише інтернет-видання "Важливі історії".

Зазначається, що ці ув'язнені були завербовані "вагнерівцями" у петербурзькій ВК-7 "Яблоневка". Зараз у їхніх медичних документах вказані не справжні імена, а псевдоніми – прізвиська чи позивні.

«Цих людей повністю вивели із правового поля. Якщо поранені лежать у лікарні не під реальними іменами, мабуть, і загиблих ховатимуть теж під прізвиськами. Постає питання, як зможуть отримати гроші родичі загиблого. Тому що якщо спорідненість з Іваном Івановим довести можна, то як доводити спорідненість з якимсь "Одуванчиком"? Швидше за все грошей за смерть людини родичі не побачать», - пояснив адвокат Леонід Крикун.

Читайте також: Громадян Киргизстану вербують до ПВК «Вагнер» на війну в Україні – ЗМІ

На початку липня "Важливі історії" повідомляли, що ПВК "Вагнера" ​​почала вербувати ув'язнених у петербурзьких колоніях. За даними видання, у ніч на 6 липня близько 40 ув'язнених з ВК-7 "Яблоневка" етапували до Ростовської області для подальшого перекидання на територію України як добровольців. Ще 11 засуджених були завербовані у ВК-6 "Обухово". Нібито за півроку служби ув'язненим обіцяли амністію та зарплату у 200 тисяч рублів. У разі їхньої загибелі сім'ям обіцяли компенсації в 5 млн рублів.

У Громадській наглядовій комісії (ГНК) Петербурга заперечують мобілізацію ув'язнених місцевих колоній для поїздки в Україну. Голова петербурзької ГНК Олександр Холодов, посилаючись на ФСВП, заявив, що жодного "позапланового" етапування засуджених не було. Матеріал "Важливих історій" він назвав "фантазією".

Читайте також: Українські захисники ліквідували групу «вагнерівців»

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, вбивають мирне населення. При цьому різні підрозділи зс рф зазнають великих втрат.