Армія рф збільшила використання ракет ППО для наземних атак - міноборони Британії

Армія рф збільшила використання ракет, призначених для роботи засобів протиповітряної оборони, по наземних цілях через нестачу спеціалізованих ракет.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твітері, передає Укрінформ.

«росія збільшила використання ракет протиповітряної оборони для наземних атак через гостру нестачу спеціальних ударних ракет», - йдеться у дописі.

За даними британського оборонного відомства, на початку повномасштабного вторгнення росія розгорнула поблизу України стратегічні системи ППО С-300 і С-400, призначені для знищення літаків і ракет на великих відстанях. Таке озброєння має відносно невеликі боєголовки, призначені для ураження літаків.

«Вони можуть становити значну загрозу особовому складу на відкритих територіях та у малозахищених будівлях, але навряд чи такі ракети проб'ють укріплені конструкції», - зауважують у Міноборони Британії.

Читайте також: У Чорному морі зараз - три російські носії ракет «Калібр»

При цьому у відомстві відзначають, що висока ймовірність того, що ця зброя не влучить у ціль і спричинить жертви серед цивільного населення, оскільки ракети не оптимізовані для цієї ролі, а їхні екіпажі мало навчені для таких завдань.

Як повідомлялося, російська армія випустила по Україні понад три тисячі крилатих ракет.