Денисенко - про ймовірність наступу рф на Одесу в 2023 році: Це як зустріти дракона на Хрещатику

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко прокоментував поширену сьогодні інформацію про те, ніби росіяни можуть спробувати на початку 2023 року захопити Одесу.

Про це Денисенко сказав в ефірі українських телеканалів, передає Укрінформ.

«Я тут скажу свою особисту точку зору: думаю, що люди, які розповідають, що буде через пів року, - тицяють пальцем у небо. Це як зустріти дракона на Хрещатику - 50 на 50... Це навіть крутіше, ніж зустріти дракона на Хрещатику», - сказав радник міністра.

За його словами, все залежить від великої битви за Донбас «і теоретично, можливо, ми поки не розуміємо часових рамок, – битви за Херсон».

«Від цих речей буде залежати абсолютно все – і битва за Одесу, і закінчення війни, і багато чого іншого. Тому поки думаю спрогнозувати навряд чи взагалі теоретично хтось може», - уточнив Денисенко.

Читайте також: У риб та рапанів у Чорному морі гідності більше, ніж в офіцерів російського флоту - Зеленський

Стосовно оперативної обстановки на фронті представник МВС зауважив, що насправді ніякої оперативної паузи росіян не брали ані на день, а було просто певне зниження інтенсивності боїв. «Бої продовжуються щодня. Єдине, - зменшується інтенсивність боїв. І тут величезну роль зіграла у тому числі західна техніка, яка дійшла до українського війська, і те, що ми фактично у щоденному режимі повідомляємо про знищення ворожих складів з боєприпасами і командних пунктів», - резюмував радник міністра внутрішніх справ.

Раніше повідомлялося, що американський журнал Foreign Policy з посиланням на західних посадовців поширив інформацію про те, нібм рф, імовірно, почне ще один великий наступ в Україні на початку 2023 року і спробує просунутися до Одеси з метою захоплення південно-західного узбережжя, аби відрізати нашу країну від Чорного моря. При цьому джерела висловлювали сумнів, що росіянам удасться реалізувати задумане.