Відсторонення Баканова і Венедіктової не вплинули на обмін розвідданими - Держдеп

У США запевняють, що відсторонення генерального прокурора України Ірини Венедіктової та глави СБУ Івана Баканова жодним чином не вплинуло на передачу американських розвідувальних даних Україні.

Про це під час брифінгу в Вашингтоні заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми дійсно обмінюємося розвідувальною інформацією з українськими колегами і продовжуємо ці відносини. Це - важливий елемент нашої підтримки, яку ми надаємо нашим українським партнерам у намаганні допомогти їм захистити себе”, - відповів Прайс на запитання про вплив відставок на міждержавні відносини.

Читайте також: У СБУ триває кадрова ревізія, вирішується питання про звільнення 28 посадовців - Президент

Він додав, що США в Україні “вкладалися не в персоналії, а в інститути”.

“Ми просуваємося у питанні надання інформації українським партнерам, яка дозволить їм досягти відповідальності для тих, хто міг чинити воєнні чи масові злочини. Важливо пам’ятати, що відповідальність і те, що допомагає розслідувати ці справи, часто не є особливо чутливим”, - пояснив речник.

За його словами, “багато інформації, яку ми регулярно передаємо Генеральній прокуратурі України, походить із відкритих джерел”.

Читайте також: Відсторонення Баканова та Венедіктової назріли давно

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня Президент Володимир Зеленський відсторонив від посади генпрокурорку Ірину Венедіктову та усунув від виконання обов'язків голову СБУ Івана Баканова.