На півдні ЗСУ знищили 36 загарбників та два відділення ПЗРК

На Південному напрямку українські військові за минулу добу знищили 36 російських агресорів, два танки Т-72, ЗРК «Тор», атакож два відділення ПЗРК зі штатним озброєнням і боєкомплектом.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуку повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Обстановка в нашій операційній зоні стабільно напружена. Противник продовжує оборонятися і використовувати ракетні, артилерійські та авіаційні удари, як спосіб демонстрації своєї переваги. Але, здійснюючи злочини проти мирного населення, бойового успіху не має», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, силами Ка-52 ворог намагався атакувати українські підрозділи на півночі Херсонщини. Успіху не мав.

Читайте також: ЗСУ впевнено просуваються на Херсонському напрямку

Завдяки влучності українських підрозділів загарбники втратили ударний безпілотник типу «Ланцет», який здійснював повітряну розвідку поблизу Олександрівки.

Загалом, за результатами виконання ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ вогневих завдань підтверджено такі втрати противника: 36 осіб, два танки Т-72, самохідна гаубиця «Мста-С», зенітно-ракетний комплекс «Тор», а також два польові склади боєприпасів та два відділення ПЗРК зі штатним озброєнням і боєкомплектом на Херсонщині.

Читайте також: Фукуяма: Найбільш реалістична стратегія для України – повернути Херсон та порти на Азові

«У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання противника в умовах помірного шторму зменшило свій склад з двох до одного ВДК, але кількість ракетних кораблів і крилатих ракет типу «Калібр» лишилась у кількості два і 16 відповідно», - зазначили в ОК «Південь», додавши, що загроза ракетних ударів залишається актуальною і з моря, і з неба, і з тимчасово окупованих територій.

Фото з відкритих джерел