рф поширює фейки про підготовку ЗСУ ударів по білорусі - розвідка

Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростувало інформацію про нібито підготовку Збройних сил до здійснення ударів по об’єктах на території республіки білорусь.

Як передає Укрінформ, про це ГУР повідомило у Фейсбуці.

Так, за даними розвідки, останнім часом у російських та білоруських засобах масової інформації поширюються повідомлення про нібито підготовку Збройних сил України до здійснення ударів по об’єктах на території білорусі. Однією з пріоритетних цілей, за версією медіа, нібито є станція зі складу системи попередження про ракетний напад “Волга 1”.

"Служба зв’язків із громадськістю ГУР МО України уповноважена заявити, що подібні повідомлення є складовою частиною системи інформаційно-психологічних операцій, які проводяться російською федерацією з метою втягування республіки білорусь у загарбницьку війну на території України та приховування воєнних злочинів, що скоїли та продовжують скоювати російські окупанти на території України", – підкреслили в Головному управлінні.

Читайте також: Генштаб не виключає збройних провокацій у білорусі поблизу кордону

Наголошується, що "подібні публікації абсолютно не відповідають дійсності, а Збройні сили України продовжують захищати нашу державу від загарбників, неухильно дотримуючись норм міжнародного права".

Як повідомлялося, білорусь продовжує надавати свої ресурси для допомоги російській федерації у війні проти України.

3 липня самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив, що білорусь підтримує рф та будує з нею “союзну державу”. За його словами, вже давно у союзі білорусі та росії створене “єдине угруповання збройних сил”, а участь білорусі у "спецоперації" визначена ним давно.