ISW: росіяни знищили два мости поблизу Слов’янська, аби стримати контрнаступ ЗСУ

Два мости поблизу Слов’янська були навмисно знищені російськими військами для стримування українського контрнаступу.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в аналізі вашингтонського аналітичного центру “Інституту вивчення війни”.

“Російські сили вдарили по залізничному та автомобільному мостам Слов’янськ-Лиман поблизу Райгородка на північний схід від Слов’янська на автостраді Т0514. Російське бойове відео свідчить про руйнування щонайменше одного мосту. Наразі незрозуміло, чи російські сили повністю зруйнували обидва мости”, - стверджує ISW.

Читайте також: загарбники готуються до бойових дій у Херсоні – ISW

Зазначається, що ці два мости могли дати змогу російським силам наступати на Слов’янськ з південного сходу, півночі та північного заходу.

“Їх знищення свідчитиме, що росіяни відмовилися від наміру здійснити подібний наступ і причини цього поки незрозумілі”, - наголосили в ISW.

Читайте також: ЗСУ продовжують готувати плацдарм для контрнаступу на Херсон – ISW

рашисти могли знизити мости, аби заважати контрнаступу українців, “однак таке рішення відображало б дивно обраний підхід на напрямі, який наразі є головним наступальним шляхом російської армії в Україні, - йдеться у звіті.

Як раніше повідомляло агентство, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів. Ворог робить спроби прорвати українську оборону в кількох напрямках, але не має успіху і повертається на свої попередні позиції.

Учора слов’янський завод Zeus Ceramica став черговою ціллю російських окупантів на Донеччині.