Данілов: Існує гнучкий графік повернення окупованих територій, без дедлайну

Україна почергово звільнятиме тимчасово окуповані російською федерацією території, доки не вийде на кордони 1991 року.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі Радіо НВ, передає Укрінформ.

«Вся наша земля повернеться до нас. Питання тільки черговості і часі. Це питання вирішують наші військові: вони краще розуміють, де, на якому напрямку вони мають вести бойові дії насамперед, в другу, третю, четверту чергу. Цей графік є у них. Він є доволі гнучким, залежить від багатьох обставин. Не тільки Херсонщина, а вся наша рідна земля, яка була визначена в 1991 році, повернеться до нашого дому», — заявив Данілов.

Читайте також: Данілов: Деокупація всієї країни - це тільки питання часу і черговості

Він також зауважив, що "дедлайнів на війні бути не може – це не змагання на виробництві. На війні це не працює".

Як заявив Данілов, влада робить усе необхідне, щоб усі процедури отримання, зберігання, застосування військової допомоги були відкриті і прозорі для наших партнерів, "вони спільно з нами зацікавлені в результаті, у нас немає від партнерів таємниць", сказав він.

На його думку, немає жодного приводу звинувачувати Україну в тому, нібито зброя, надана партнерами, потрапляє на «чорний ринок».

Секретар РНБО також повідомив, що окупанти переживають через Кримський міст, ретельно його охороняють, проводять постійні навчання, розгорнули там посилену ППО.

Читайте також: Данілов: Ворог не змінив своїх планів щодо повного знищення України

Через так званий сухопутний коридор окупанти намагаються вивозити крадене зерно, метал з підприємств. рф – країна-мародер, яка користується ситуацією, наголосив секретар РНБО.

Як повідомлялося, росія всіляко намагається зірвати поставки в Україну озброєння від західних партнерів, в тому числі й інформаційними кампаніями та брехнею про начебто захоплені або нелегально куплені в Україні нові системи. Водночас українське оборонне відомство наголошує, що міжнародні партнери жорстко контролюють процес розподілу та використання зброї, яку надають Україні.