Сили оборони на півдні проводять контрдиверсійні заходи

На півдні України ворог продовжує тактику артилерійсько-мінометних обстрілів та ракетних атак по українських позиціях та населених пунктах. Активних дій не веде, намагається закріпитися на своїх рубежах оборони. Своєю чергою сили оборони проводять контрдиверсійні заходи.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ОК «Південь».

«Касетними снарядами знову обстріляно Криворізький район, дві громади — Апостолівську та Зеленодольську. У двох селах — Новосеменівці та Мар’янському — руйнування житлових будинків. Попередньо, люди не постраждали. На Миколаївщині внаслідок обстрілів села Лимани Галицинівської громади зайнялося поле з урожаєм та лісосмуга. Постраждалих немає. На світанку обстріляно передмістя та промислову інфраструктуру обласного центру. П’ять ракет випущено, ймовірно, з зенітно-ракетної системи С-300. Втрат та постраждалих нема», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у відповідь українськими ракетно-артилерійськими підрозділами завдано удару по ймовірному району стартових позицій ЗРК “С-300” в районі Олешківських Пісків. А серед ночі влучно атаковано пункт управління ворожими військами в Таврійську. Остаточні втрати противника дорозвідуються й уточнюються.

Читайте також: ЗСУ відбили черговий наступ біля Мар’їнки, змусивши росіян тікати

За інформацією пресслужби, по Одещині ворог завдав двох ракетних ударів із застосуванням авіації. Сімома ракетами атаковано прибережну смугу, виробничу та критичну інфраструктуру регіону. Зафіксовано влучання ракети в приватний одноповерховий будинок в одному з прибережних селищ. Ударною хвилею пошкоджено прилеглі будинки, дерева, автівки. Пожеж не виникало. Постраждалих нема. Ще 3 ракети Х-31 влучили по сільськогосподарських угіддях регіону. Пожеж та постраждалих не було.

Крім того, корабельне угруповання ворожого флоту продовжує блокаду судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. Два ракетні та два великих десантних кораблі тримають загрозу ракетних ударів та десантної операції у статусі «імовірно».

У командуванні також повідомили, що контрдиверсійні заходи на Одещині тривають і мають результати. В Одесі затримано російського агента, який розвідував місцезнаходження та переміщення українських військових підрозділів, протикорабельних комплексів і систем протиповітряної оборони у причорноморських районах України. Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру у вчиненні злочину. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Ворог хоче просунутися на сході одночасно на трьох напрямках - ЗСУ відбивають атаки

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 11 липня ліквідували близько 37 400 російських загарбників, що на 100 осіб більше порівняно з попередньою добою. Також захисники України знищили 1 645 (+4) ворожих танків; бойових броньованих машин - 3828 (+5), артилерійських систем – 838 (+4), РСЗВ - 247, засобів ППО - 109 (+1), літаків – 217, гелікоптерів – 188, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 676, крилатих ракет - 155, кораблів/катерів - 15, автомобільної техніки та автоцистерн - 2696 (+2), спеціальної техніки - 66. Найбільших втрат противник зазнав на Авдіївському напрямку.