На півдні ЗСУ знищили 15 загарбників та понад 60 одиниць техніки

Підтверджені втрати противника на півдні України сьогодні становили 15 військових та понад 60 одиниць техніки, серед яких 57 - це броньована та автомобільна техніка.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь» у Фейсбуці, передає Укрінформ

Загалом, обстановка в операційній зоні південних регіонів напружена, динамічна у розвитку, але контрольована силами оборони.

Противник продовжує вести бойові дії на своїх рубежах оборони, застосовуючи підступну тактику обстрілів наших тилових районів і авіаційних ударів.

Так, на світанку з району Нової Каховки росіяни здійснили масований ракетний удар з використанням зенітно-ракетних систем С-300. Розривними снарядами посиленого осколкового ураження обстріляно Березнегуватський район Миколаївщини, де уражено об’єкти залізничної інфраструктури, але без жертв, та Великоолександрівську громаду Херсонщини, де влучання в більшості випадків було поза населеними пунктами: по елеватору, полях та автотранспортних шляхах. Істотних руйнувань та постраждалих немає.

У районі Плотницького урочища ворог, намагаючись стримати просування наших військ, не має успіху на суходолі та продовжує завдавати ударів з гелікоптерів. Дві спроби таких атак були безуспішні; ухиляючись від вогню у відповідь, Ка-52 змушені були ретируватися.

Натомість наші ракетно-артилерійські підрозділи завдали потужне ураження пункту управління росгвардії поблизу Херсона та знищили склади з боєприпасами в різних районах Херсонщини, йдеться у повідомленні.

За даними штабу, корабельне угруповання ворога залишається без змін; ракетні та великі десантні кораблі рашистів чергують у штормовому морі, продовжують блокувати судноплавство та загрожують ударом 16 ракет «Калібр».

Читайте також: ЗСУ відбили розвідку боєм біля Мазанівки, росіяни з втратами відійшли

Як повідомляв Укрінформ, депутат облради, радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань заявив, що в Херсоні наші захисники провели ювелірне влучання по військовій частині окупантів на вулиці Пестеля. Вона горіла ще від вранішніх потраплянь о 5-й ранку, а потім знову, коли влучили о 10-й.