Військові навчання у Британії: Воллес відвідав бійців ЗСУ

До Великої Британії прибула перша група українських військових, яка бере участь у новій великій військовій програмі з навчання на її території впродовж кількох місяців до 10 тисяч українців.

У зв'язку з початком навчань з українськими військовими зустрівся міністр оборони країни Бен Воллес, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення Міноборони Великої Британії.

«Ця нова амбітна навчальна програма є наступним етапом підтримки Великою Британією Збройних сил України в їхній боротьбі з російською агресією. Використовуючи досвід британської армії, ми допоможемо Україні відновити сили та посилити опір у захисті суверенітету країни та права вибирати власне майбутнє», - сказав міністр.

Читайте також: Військові ЗСУ розпочали навчання у Британії - Воллес

У програмі задіяно близько 1050 військовослужбовців ЗС Великої Британії. Кожен курс триватиме кілька тижнів.

Навчання дасть новобранцям-добровольцям з невеликим військовим досвідом або без нього навички ефективного ведення бойових дій на передовій. Курс включає програми з поводження зі зброєю, надання першої допомоги на полі бою, виживання в польових умовах, тактику патрулювання та правові основи збройних конфліктів.

Зазначається, що Велика Британія раніше в рамках програми ORBITAL з 2015 по 2022 рік провела підготовку 22 тисяч українців.

Читайте також: Британські літаки можуть стежити за безпекою експорту зерна з українських портів - Воллес

Обсяг допомоги Великої Британії Україні наразі становить понад 2,3 млрд фунтів стерлінгів та включає понад 5 тисяч одиниць протитанкових систем NLAW та реактивних систем залпового вогню M270.

Як повідомлялося, під час візиту в Україну прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона в червні він запропонував масштабну тренувальну програму для українських військових, яка передбачає навчання до 10 тисяч військових кожні 120 днів.