Пропаганда рф розганяє фейк про підготовку «націоналістами» теракту у Слов’янську

російська пропаганда поширює маніпулятивну інформацію про можливий теракт, якій нібито готують «неонацисти» у Слов’янську Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО у новій добірці фейків, що їх поширила російська пропаганда станом на ранок 8 липня.

Зокрема, в міністерстві оборони російської федерації заявили: «у м. Слов’янськ націоналісти готують чергову провокацію з загибеллю цивільного населення для звинувачення ЗС рф. Для цього в будівлі дитбудинку «Топольок» «неонацисти» утримують персонал. Сама ж будівля замінована, її планують підірвати з початком артилерійських ударів збройних сил рф по військових об’єктах». У ЦПД попередили, що це маніпуляція.

Пропагандистські ЗМІ рф з посиланням на слова полонених українських військових поширювали маніпулятивну інформацію, що «в українських військових були проблеми з постачанням, однак, що ж до західної зброї, то її завжди вистачало. Щоправда, нею майже ніхто не користувався, оскільки не було практичного досвіду».

Також, російська преса повідомила дезінформацію, що багато біженців з районів ведення бойових дій було тимчасово розміщено у школах, лікарнях та санаторіях України, «проте зараз деякі біженці почали скаржитися на те, що їх виселяють в нікуди».

Читайте також: В ОП відповіли на заяви путіна про «війну до останнього українця»

Як передає Укрінформ, кремлівські пропагандисти поширюють наратив про пріоритетність значення для росії Одеси та необхідність відрізати Україні доступ до моря.